Talaş pelet değirmeninin hammaddeleri nelerdir?

July 27, 2022

hakkında en son şirket haberleri Talaş pelet değirmeninin hammaddeleri nelerdir?

Herkes için talaş pelet değirmeni garip bir şey olmamalı.Sözde talaş pelet değirmeni, talaş, saman ve diğer hammaddeleri biyokütle yakıt parçacıklarına dönüştüren ve kaynakların yeniden kullanımını gerçekleştiren bir cihazdır.Ortaya çıkışı, zamanın çevre koruma gereksinimlerine uygundur ve doğal olarak geniş halk kitleleri tarafından kabul edilmiştir.Bugün sizlerle talaş pelet değirmeninde işlenebilecek hammaddeleri paylaşacağız.

 

Talaş pelet değirmeni ile işlenebilen hammaddeler:

 

1. Mahsul artıkları: pamuk samanı, buğday samanı, saman, mısır samanı, mısır koçanı ve diğer bazı tahıl samanları dahil.Bunlar arasında mısır koçanı, ksilitol, furfural ve diğer kimyasal ürünlerin üretimi için ana hammadde olarak kullanılabilir;Mısır samanı, buğday portakalı, pamuk samanı ve diğer saman, lif levha yapmak için işlenebilir ve reçine ile karıştırılabilir;Saman ayrıca doğrudan gübre olarak tarlaya iade edilebilir.

2. Talaş: Talaşın parçacık boyutu çok mükemmeldir.Talaştan yapılmış parçacıklar kararlı çıktıya, parlak ve temiz parçacıklara ve yüksek sertliğe sahiptir.

3. Küçük talaşlar: parçacık boyutu nispeten büyük olduğundan, kullanımdan önce ezilmesi gereken talaş granülatörüne girmek kolay değildir.

4. Levha fabrikasında ve mobilya fabrikasında zımpara tozu: zımpara tozu hafif bir orana sahiptir ve bloke edilmesi kolaydır.Talaşların ve granülasyonun birlikte karıştırılması önerilir ve en iyi etkiyi elde etmek için oran sırasıyla yaklaşık %50 olabilir.

5. Ahşap levha, talaş alt köşe malzemesi: ahşap levha, talaş alt köşe malzemesi ancak ezildikten sonra kullanılabilir.

6. Lifli malzemeler: Liflerin uzunluğu kontrol edilmeli ve genellikle uzunluk 5 mm'yi geçmemelidir.

 

Talaş pelet değirmeninin çalışma sürecinde, her şey elyafın herhangi bir yapıştırıcı eklemeden fiziksel olarak kalıplanmasına bağlıdır.Saman, talaş ve diğer biyokütle hammaddeleri esas olarak selüloz, hemiselüloz, lignoselüloz ve reçinesi, mumu vb.Yukarıdaki bileşenler arasında lignoselüloz, organizmalardaki en iyi dahili yapıştırıcı olarak kabul edilir.Sıcaklık yaklaşık 70 ℃ ~ 110 ℃'ye ulaştığında lignoselüloz yumuşar ve yapışma artmaya başlar.Bu sırada, selüloza, hemiselüloza vb. yakından yapışmasını ve bitişik biyokütle parçacıklarıyla doğrudan bağlanmasını sağlamak için dışarıya belirli bir miktarda basınç uygulanır.Soğutulduktan sonra mukavemet artar ve çubuk şeklinde, küçük ve granüler biyokütle katı briket yakıtı elde edilebilir.